Torekov Links

Målet är att framhäva och utveckla banans linkskaraktär. Banan ligger på en stenig, grusig och väldränerad mark. Elementen vi jobbar med är vinden från havet, den karga kusten och den magra jorden. Vi vill ha en bana som är anpassad för att rulla in bollen på green och inte för "target"-golf.

Val av grässort: Fördelar med svingel är att den kräver mindre skötsel, kan klippas något högre, är mer motståndskraftig mot sjukdomar, kräver mindre vatten och mindre gödning vilket är optimalt med tanke på kväveläckage ut i havet.

1

Par
5
Index
16
56
477m
53
477m
48
428m
44
346m

1

Par
5
Index
16
56
477m
53
477m
48
428m
44
346m

Skönt öppningshål där man verkligen får sträcka ut och komma igång

Farligheterna startar först framåt green där djupa bunkrar skyddar. Håll  till vänster för att undvika problem och få en bra inspelsvinkel till hål. Tips: Miss till vänster vid green kan aldrig bli katastrof!

Karaktär

Linksbana

Grässort

Tee

Rödsvingel/Rödven/Vitgröe

Fairway

Rödsvingel/Rödven/Vitgröe

Green

Rödsvingel/Rödven

HEADGREENKEEPER - HENRIK GUSTAVSSON

Headgreenkeeper som jobbat på Torekovs Gk sedan 2005. Han startade sin karriär med att städa upp efter stormen Gudrun. Tog över som headgreenkeeper 2014.

Den bästa dagen att spela på Torekovs GK är för mig en tidig morgon i maj , när solen sakta stiger upp över Hovs Hallar. Greenerna är nyklippta, havet ligger stilla och man har hela golfsäsongen framför sig.

BANARBETARE- BJÖRN KULLENBERG

Björn startade sin greenkeeperkarriär på Båstad Gk 2001. Sedan 2015 är han en i det glada gänget här på Torekovs Gk. Sin kunskap om golf och hans kunskaper om maskiner är en stor tillgång. Du hittar honom ofta i verkstaden med en skruvmejsel i högsta hugg.

BANARBETARE - ANDREW MARSHALL

Slope

På Torekovs GK har vi infört hectometersystemet, vilket innebär att vi erbjuder fyra olika tees; 44, 48, 53 och 56. Som spelare ges du möjlighet att spela banan på många sätt och ställs inför olika utmaningar beroende på vilken tee du väljer.