Torekov Links

Målet är att framhäva och utveckla banans linkskaraktär. Banan ligger på en stenig, grusig och väldränerad mark. Elementen vi jobbar med är vinden från havet, den karga kusten och den magra jorden. Vi vill ha en bana som är anpassad för att rulla in bollen på green och inte för "target"-golf.

Val av grässort: Fördelar med svingel är att den kräver mindre skötsel, kan klippas något högre, är mer motståndskraftig mot sjukdomar, kräver mindre vatten och mindre gödning vilket är optimalt med tanke på kväveläckage ut i havet.

1

Par
5
Index
16
56
477m
53
477m
48
428m
44
346m

1

Par
5
Index
16
56
477m
53
477m
48
428m
44
346m

Skönt öppningshål där man verkligen får sträcka ut och komma igång

Farligheterna startar först framåt green där djupa bunkrar skyddar. Håll  till vänster för att undvika problem och få en bra inspelsvinkel till hål. Tips: Miss till vänster vid green kan aldrig bli katastrof!

Karaktär

Linksbana

Stimp

8.5

Grässort

Tee

Rödsvingel/Rödven/Vitgröe

Fairway

Rödsvingel/Rödven/Vitgröe

Green

Rödsvingel/Rödven

HEADGREENKEEPER - HENRIK GUSTAVSSON

Genuin Torekovspåg med rötter i den skånska myllan. Golfspelande jägare och fiskare. Har just gjort färdigt sin högre greenkeeperutbildning, HGU och är inne på sitt andra år som Headgreenkeeper. Firar i år 10-års jubileum på klubben.

Den bästa dagen att spela på Torekovs GK är för mig en tidig morgon i maj , när solen sakta stiger upp över Hovs Hallar. Greenerna är nyklippta, havet ligger stilla och man har hela golfsäsongen framför sig.

BANARBETARE- BJÖRN KULLENBERG

Björn startade sin greenkeeper bana på Båstad Gk för 17 år sedan. Sedan 2015 är han en i det glada gänget här på Torekovs Gk. Sin kunskap och golf och hans kunskaper när det kommer till att mecka med maskinerna är en stor tillgång. Du hittar honom ofta i verkstaden med en skruvmejsel i högsta hugg.

BANARBETARE - MATS KARLSSON

Mjölkbonden som sadlade om för två år sedan och nu inte bara klipper gräset på Torevi utan även här på Torekovs Gk.

BANARBETARE - NIKLAS WALLIN

BANARBETARE - RICHARD LARSSON

Richard ser man alltid med ett stort leende. Allt som oftast sittandes i en traktor eller med röjsågen i högsta hugg.

Bäst är att komma ut en sommarmorgon när havet ligger blankt och solen går upp i öst. Vackraste vyn är över 7:an med Hallands Väderö i bakgrunden.

Slope

På Torekovs GK har vi infört hectometersystemet, vilket innebär att vi erbjuder fyra olika tees; 44, 48, 53 och 56. Som spelare ges du möjlighet att spela banan på många sätt och ställs inför olika utmaningar beroende på vilken tee du väljer.