Grönt kort-utbildning

Enklare att börja spela golf!

Från och med 2012 är det lättare att ta Grönt Kort, golfens nybörjarutbildning. Därmed blir det också lättare och snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet. 

Sammanfattning

  1. Anmäl dig för lektion genom att meddela Stefan att du vill ta grönt kort.
  2. Köp utbildningsbok i receptionen, svara på teorifrågor på webben.
  3. Spela Torekov links 6 hål på 25 slag eller färre två gånger.
  4. Spela på Torekovs golfbana 9 hål med hcp 54 och få 16 poäng eller mer två gånger.
  5. Rapportera Till Stefan att du är klar. Ta med scorekorten från ronderna ovan.

Hur blir det lättare?

Det blir lättare genom att du som spelare ska få en snabbare kontakt med spelet, komma ut på banan och få en egen upplevelse av vad spelet går ut på. Att klubben/pro kommer att anpassa utbildningen efter hur långt du har kommit i din egen färdighet för att få Grönt Kort. Det nya utbildningsmaterialet, en bok och ett webbmaterial inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Du kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt. Vår Pro Stefan Condé hjälper dig med lektioner eller kurser och utser tillsammans med dig en fadder som hjälper dig ute på banan så att spelet flyter på och att du lär dig golfvett och etikett ute på banan.  Din fadder skall vara medlem i klubben och ha officiellt handicap.

 

När får jag Grönt Kort?

Du får Grönt Kort och handicap 54 när du tagit lektion av vår Pro och klarat att spela St Thora Links (Lilla banan nere vid kiosken)med din fadder på 25 slag eller färre två gånger. När du klarat det får du gå ut med din fadder på stora banan. På stora banan skall du klara att få 16 poäng på nio hål från tee 44 två gånger. Samtidigt får du ett eget Golf-ID (nybörjar-ID) som registreras i GIT, golfens IT-system. Med ditt Golf-ID kan du sedan själv sänka och höja ditt handicap när du är inloggad på dina sidor i Min Golf.

 

Vilket är första steget?

Du kontaktar oss eller shopen och talar med Stefan. Vi föreslår en lämplig kurs eller upplägg för dig på din väg mot Grönt Kort och hcp 54.

 

 

Stefan Condé Bjällroth 0706-748847