Grönt kort-utbildning

Att börja spela golf!
Nu är det lättare att ta Grönt Kort, golfens nybörjarutbildning. Därmed blir det också lättare och snabbare att komma igång med det roligaste, själva spelet. 

Utbildningen består av två delar; en teoretisk och en praktisk del. Det nya utbildningsmaterialet, en bok och ett webbmaterial inbjuder till självstudier och ökad kunskap. Du kan sitta hemma och lära dig regler, golfvett och annat matnyttigt. Boken kan du köpa i receptionen på klubben. 

Hur får jag mitt gröna kort?
För att erhålla ett gröntkort krävs att du träffar klubbens Pro för att får det grundläggande kunskaperna för golfsvingen och en del golfetikett. Därefter kan du gå ut på banan med din golffadder som lär dig hur du ska göra på banan. Din fadder ska lära dig säkerhet, skötsel och andra grundläggande kunskaper för att du ska trivas på golfbanan. Din fadder ska vara medlem i klubben och ha som högst handikapp 36. Du spelar från tee 44 och ska spela ihop minst 16 poäng på nio hål med hcp 54. Därefter skriver du ett teoriprov. Detta prov kan göra hemma och är du junior kan du få hjälp av din fadder om frågorna är för kluriga.

När du spelat nio hål och fått 16 poäng samt klarat teoriprovet visar du Pron scorekortet och talar om att teorin är avklarad. Då har du fått ditt grönakort!