Olles Gubbar

Olles Gubbar är ett seriespel för män över 60 år med handicap över 15,9. Det startades 1998 av Olle Magnusson S:t Arild, därav namnet. Han tyckte att även höghandicapare borde få ha ett golfutbyte. Tillsammans med några andra golfklubbrepresentanter startades en improviserad tävling med individuella priser. Det har sedan sakta utvecklats till en omfattande serie med för närvarande tio klubbar: Torekov, Bjäre, Åkagården, Äppelgården, Ängelholm, S:t Arild, Vasatorp, Båstad, Landskrona och Allerum.

 

Nils Stenson Äppelgården leder verksamheten. Varje klubb har en lagledare, som tillsammans bildar någon form av seriestyrelse. Serien spelas på varje klubb en gång varje år med uppehåll över sommaren. Den spelas som slaggolf med handicap. Matchdatum avpassas så att övrig serieverksamhet och klubbarnas egna seniortävlingar inte skall störas.  Spelarna betalar själva greenfee och anmälningsavgift. Varje lag får ställa upp med åtta spelare varav de fem bästa räknas. Seger ger elva poäng, andraplats nio poäng och så vidare till tian som får ett. Högst poäng under året vinner serien och pokalen. Det koras även en Mästare baserat på poäng i varje match i likhet med lagpoängen.

Torekovs lag består för närvarande av 15-16 spelare med Bo Eriksson som lagledare.        

De fyra bästa i föregående match är automatiskt uttagna till nästa. Övriga fyra platser fås av de med för dagen största spelstyrkan, vilket kan vara vanskligt att veta. Inom Torekovs lag koras varje år ett lagankare, det är den som varit bäst under året.

Torekovs Golfklubb stöttar laget med bidrag till resor, men får också in 20000 kronor i greenfee.

Bo Eriksson

0730-522044

bosse.eriksson1@telia.com