1938

hittades ett område norr om Torekov. På våren 1938 hyrdes Vägförvaltningens stora ångvält Hercules som nödtorftigt jämnade ut området. Samma sommar började man spela där och ett par tävlingar hölls. 

1939

År 1939 tillkom Torkovs pokalen som skänktes av Hotell Kattegat. En av Sveriges anrikaste tävlingar. Under andra världskriget hade man stora problem att sköta den nya banan. Materialbrist rådde. Greenerna fick klippas med handmaskin. Av och till användes banan av   militären som skjutfält. Att klubben då inte helt upphörde får man tacka dess sekreterare Gunnar Hultman, Hotell Kattegats ägare Carl Lindberg och industrimannen Gustav Jorlén för. 

1960

Dramatikens årtionde

Arkitekt Blomberg som ägde en stor del av marken där banan låg ville sälja sin mark. Medlemmarna var inte intresserade av att bidra till finansieringen. Klubbens   ordförande Göran Kruse, industrimannen Holger Crafoord och Karl-Erik Ekselius köpte varsin fjärdedel och Blom berg behöll en fjärdedel. Marken såldes tillbaka till klubben för samma pris. Om detta inte skett hade vi inte haft en bana med det unika läge vi har idag. 

1968

År 1968 utannonserades för första gången tjänsten som greenkeeper. Claes Abramson, en 22-årig psykologistuderande fick tjänsten med en månadslön på 1500 kronor. 1968 blev också klubben permanent med i Svenska Golfförbundet. 

1970

18-hålsbana

I början av 70-talet hade byggföretaget Ytong köpt ett stort område nordöst om golfbanan och frågade gol klubbens styrelse om de kommande husköparna skulle kunna få bli medlemmar i klubben. Styrelsen svarade med att banan var för liten för att man skulle kunna anta några nya medlemmar. Men, sa styrelsen, om Ytong ordnar ytterligare mark så att banan kan byggas ut till arton hål, kunde man diskutera saken.

50 år efter klubbens bi dande fick vi en 18-håls bana och ett nytt klubbhus. Greve Carl-Johan Bernadotte, farbror till kung Carl XVI Gustaf, invigde banan.

1971

år 1971 tog Helge Nilsson (Taxi Nils son), en ivrig golfspelare, över jobbet som greenkeeper efter Claes. Hustrun Frida skötte caféet i det nya klubhuset och blev vida berömd för sina kanelbullar och varma ”mackor”.

1978

År 1978 började klubbens första heltids pro, Gösta Hall, som var knuten till klubben i 38 år.

1980

Ny bansträckning

Klubben fick 1985 möjlighet att bygga ut banan genom ett arrendeavtal på 49 år med potatisbonden Jan Green. Tre nya hål byggdes och 1987 öppnades en ny bansträckning av 18-hålsbanan.

1990

Linksbana


Nu görs flera succesiva ombyggnader av banan och bansträckningen i syfte att få en Linksbana. 

2000

Mer mark och ett nytt klubbhus 

2002 fastställdes mål och vision för banan. ”Att vidare utveckla en unik 18-håls seaside/linksbana med grund i den nuvarande”. Dåvarande greenkeepern Mikael Kulenberg ledde detta arbete.

2002

Mer mark och ett nytt klubbhus

År 2002 fastställdes mål och vision för banan. ”Att vidare utveckla en unik 18-håls seaside/linksbana med grund i den nuvarande”. Dåvarande greenkeepern Mikael Kulenberg ledde detta arbete.

2010

År  2010 köpte klubben loss den mark som man arrenderat av Jan Green. I juni 2020 öppnades portarna till det nya klubbhuset och klubbhusområdet. Vid det avgörande årsmötet deltog mer än 800 medlemmar och förslaget till nytt klubbhus och finansieringslösningen röstades igenom med 99% majoritet.